9 0
Witlof met mosterdpuree

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biologische ingrediënten
600 gram aardappels
500 gram witlof
1/2 stuk appel
naar smaak bieslook
50 gram schouderham
75 gram cheddar
Zelf kopen en toevoegen
1 el mosterd
naar smaak zout en peper
75 ml melk of kookvocht
Allergenen
varkensvlees
melk (lactose)
mosterd

Nutritional information

592kcal
Energie
68gram
Koolhydraten
19gram
Vet
28gram
Eiwit
10gram
Vezels

Witlof met mosterdpuree

met palmkool, paprika en mozzarella

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Biologische ingrediënten

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      Directions

      Share

      Met een pasta zet je bijna altijd een lekker snel gerecht op tafel. Ook deze pasta met palmkool, paprika en mozzarella heb je snel gemaakt en is erg lekker. De palmkool heeft een blauw-groen blad en lijkt qua smaak wat op boerenkool. De naam dankt deze kool aan het feit dat het blad als een soort palm de lucht in groeit.

      Steps

      1
      Done

      Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng water aan de kook voor de aardappels en witlof. Schil en was de aardappels en snijd ze in kleine stukken. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar.

      2
      Done

      Snijd intussen de onderkant van de witlof af en snijd de krop in de lengte doormidden (of grote exemplaren in vieren). Kook de witlof in 5 minuten beetgaar. Giet voorzichtig af en laat in een vergiet zoveel mogelijk vocht eruit lopen (vang desgewenst het kookvocht op voor de puree).

      3
      Done

      Was de appel, verwijder het klokhuis en rasp of snijd in dunne plakjes. Snijd de bieslook fijn.

      4
      Done

      Giet de aardappels af en stamp met de mosterd en melk (of kookvocht) tot een puree. Proef en breng op smaak met wat bieslook en zout en peper. Schep de puree in een ovenschaal.

      5
      Done

      Verdeel de appel over de puree en druk het een beetje aan. Wikkel de ham om de witlof en leg de rolletjes naast elkaar bovenop de puree. Bedek royaal met plakjes of geraspte cheddarkaas en wat biesblook. Heb je nog wat ham of kaas over? Verdeel het dan losjes over de schotel.

      6
      Done

      Zet de witlofschotel 10 minuten in de oven en zet aan het eind nog 2 minuten de grillstand aan. De kaas krijgt hierdoor een mooi goudbruin kleurtje.

      7
      Done

      Tip

      Houd je niet zo van de bittere smaak van witlof? Probeer deze dan eens te wokken. Door het roerbakken in de wok keert de bittere smaak zich enigszins om naar zoet, waardoor ook kinderen het vaak lekker vinden.

      mm

      maaltijdboxen

      previous
      Pasta
      next
      Hertenpeper met aardappelpuree
      previous
      Pasta
      next
      Hertenpeper met aardappelpuree