9 0
Volkoren pitabroodjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biologische ingrediënten
4 stuks volkoren pitabroodjes
200 gram zoete aardappel
200 gram rundergehakt
1/2 stuk rode peper
1 stuk rode ui
1 teen knoflook
1 stuk romatomaten
75 ml yoghurt
Zelf kopen en toevoegen
1 eetlepels bakolie
1 el ketchup
naar smaak extra vergine olijfolie
naar smaak azijn
naar smaak zout en peper
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten
melk (lactose)
gluten
ei
Benodigd kookgerei
heteluchtoven
bakplaat
bakpapier
koekenpan
kookpan

Nutritional information

899kcal
Energie
89gram
Koolhydraten
35gram
Vet
38gram
Eiwit
15gram
Vezels
0.6gram
zout

Volkoren pitabroodjes

met gehakt en groentemengsel en salade

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Biologische ingrediënten

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      • Benodigd kookgerei

      Directions

      Share

      Vandaag eten we pitabroodjes. Niet gevuld met shoarma of falafel, maar met een heerlijk gekruid gehakt-groentemengsel. Maak de pitabroodjes iets vochtig voordat ze de oven ingaan, zo worden de broodjes knapperig van buiten en luchtig van binnen. Voor de vulling gebruiken we gebakken zoete aardappel. In tegenstelling tot normale aardappel, behoort zoete aardappel tot groenten. Zo bestaan er verschillende kleuren: oranje, wit en zelfs paars! We serveren de broodjes met een frisse salade en een yoghurtsaus.
      Bron: Ekomenu

      Steps

      1
      Done

      Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak de pitabroodjes een klein beetje vochtig en leg ze op de plaat. Bak de pitabroodjes voor 5 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd daarna de warme pitabroodjes door de helft.

      2
      Done

      Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil en snijd de zoete aardappels in kleine blokjes. Blancheer de blokjes voor 5-7 minuten beetgaar en giet het water af.

      3
      Done

      Verhit een koekenpan zonder bakolie en bak het gehakt rul. Zet het gehakt apart. Verhit bakolie in dezelfde koekenpan en bak de zoete aardappelblokjes rondom goudbruin in 7 minuten op een middelhoog vuur. Was en snijd de rode peper doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Voeg vervolgens het gehakt toe aan de gebakken zoete aardappelblokjes samen met de fijngehakte peper, ui, knoflook en ketchup. Laat het geheel 5 minuten doorbakken. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

      4
      Done

      Was intussen de sla en tomaat. Snijd de sla in dunne reepjes en de tomaat in blokjes. Meng door elkaar in een kom.

      5
      Done

      Roer de yoghurt los in een apart kommetje en voeg wat olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper toe. Schenk de helft van het yoghurtsausje over de salade heen

      6
      Done

      Schep het gehakt-groentemengsel in de gehalveerde pitabroodjes. Verdeel de pitabroodjes over de borden. Garneer met de overige frisse yoghurtsaus. Serveer de salade ernaast.

      7
      Done

      Tip

      Wil je extra groenten in het gehakt-groentemengsel? Voeg dat wat paprikareepjes toe.

      mm

      maaltijdboxen

      previous
      Laap Kai Kipsalade
      next
      Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en dragon
      previous
      Laap Kai Kipsalade
      next
      Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en dragon