9 0
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en dragon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stuk ui
2 tenen knoflook
4 stuks pruimtomaten
1 stuk rode paprika
50 gram gedroogde abrikozen
4 takjes verse dragon
60 gram parelcouscous
ciabatta
zure room
50 gram grana padano geraspt
Zelf kopen en toevoegen
naar smaak peper en zout
2 el olijfolie
1 tablet Groentebouillon
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten
lactose
gluten
Benodigd kookgerei
pan met deksel
bakplaat
staafmixer
oven
bakpapier

Nutritional information

2637KJ
Energie
678kcal
Calorieën
27gram
Vetten
10.4gram
Verzadigd Vet
88gram
Koolhydraten
27.4gram
waarvan suikers
13gram
Vezels
20gram
Eiwit
4gram
Zout

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en dragon

Met gedroogde abrikozen en zelfgemaakte soepstengels

Features:

    Ingredients

    • Zelf kopen en toevoegen

    • Allergenen

    • Benodigd kookgerei

    Directions

    Share

    De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak, die versterkt wordt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken en maakt deze soep helemaal af.

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat, de rode paprika en de abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd fijn.

    2
    Done

    Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten. Voeg 200 ml water per persoon toe en verkruimel een half bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

    3
    Done

    Zorg ondertussen dat de parelcouscous (zie tip) net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, roer de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

    4
    Done

    Snijd ondertussen de ciabatta in de lengte doormidden en elke helft vervolgens in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie en overige knoflook. Bak in 6 minuten krokant in de oven.

    5
    Done

    Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige hete water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

    6
    Done

    Verdeel de soep over de kommen en garneer met de grana padano, de overige zure room en de dragon. Serveer met de soepstengels.

    mm

    maaltijdboxen

    previous
    Volkoren pitabroodjes
    next
    Skrei met een amandelkorst met kerriewortels
    previous
    Volkoren pitabroodjes
    next
    Skrei met een amandelkorst met kerriewortels