9 0
Skrei met een amandelkorst met kerriewortels

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram aardpeer
300 gram Aardappelen
2 stuks skreifilet
20 gram rozijnen
300 gram peen
15 gram sjalot
Zelf kopen en toevoegen
naar smaak toevoegen zout en peper
1 tl kerriepoeder
scheutje halfvolle melk
1/4 tl komijnpoeder
1 klont boter
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten

Skrei met een amandelkorst met kerriewortels

Ingredients

  • Zelf kopen en toevoegen

  • Allergenen

Directions

Share


Het maakt niet uit welke dag van de week visdag is, wat mij betreft minstens twee keer. Deze heerlijk Skrei, een vis die je kunt vergelijken met de Kabeljauw, heeft een zachte smaak  met een stevig omhulsel. Heerlijk om te grillen maar ook bakken in pan of in de oven. Het kan allemaal. Witte vis doet het altijd goed met puree, dat laat dit gerecht je ook weer proeven. Heerlijk om de vis op het laatste moment te besprenkelen met citroen

Steps

1
Done

Schil de aardperen, snij in gelijke stukken en zet vast op het vuur in gezouten water. Schil en snij ook de aardappels en doe ze bij de aardperen. De aardperen moeten in ieder geval 20 minuten koken.

2
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de vis uit de koeling om op temperatuur te komen.

3
Done

Zet de rozijnen in een bakje water om te wellen. Was de waspeentjes en verwijder de kontjes. Snij schuin in stukken van 3 cm. Doe ze in een diepe pan of wok en zet ze voor de helft onder water. Voeg een goede klont boter toe en een snuf zout en breng aan de kook. Laat koken tot de peen beetgaar is en het water verdampt is, in ca. 10 minuten.

4
Done

Snipper de sjalot.

5
Done

Meng het amandelschaafsel met komijnpoeder, zout en peper. Verdeel over de visfilets en druk een beetje aan. Leg ze op bakpapier in een ovenschaaltje en schuif ze gedurende 7-10 minuten in de oven. Zet op het laatst nog even de grill erbij zodat het amandelkorstje knapperig wordt.

6
Done

Voeg als het water bij de worteltjes is verdampt de sjalot, de kerriepoeder en de rozijnen toe. Bak een paar minuten en breng op smaak met zout en peper.

7
Done

Stamp de aardappels en aardperen met een scheutje melk en een klontje boter tot een smeuïge puree. Maak op smaak met zout en peper. Serveer met de vis en de kerriewortels.

mm

maaltijdboxen

previous
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en dragon
next
Broodje runderhamburger met uienrelish
previous
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en dragon
next
Broodje runderhamburger met uienrelish