0 0
Risotto van orzo met paddenstoelen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stuk sjalot
1 teen knoflook
6 blaadjes verse basilicum
4 stuks bosui
70 gram orzo
20 gram pompoenpitten
350 gram gemengde paddenstoelen
kruidenkaasblokjes
Zelf kopen en toevoegen
naar smaak peper en zout
1 el roomboter
350 ml Groentebouillon
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten
lactose
gluten
Benodigd kookgerei
pan met deksel
koekenpan

Nutritional information

2561KJ
Energie
612kcal
Calorieën
25gram
Vetten
13.6gram
Verzadigd Vet
66gram
Koolhydraten
5.0gram
waarvan suikers
8gram
Vezels
27gram
Eiwit
2.7gram
Zout

Risotto van orzo met paddenstoelen

Met kruidenkaas en verse basilicum

Features:

    Ingredients

    • Zelf kopen en toevoegen

    • Allergenen

    • Benodigd kookgerei

    Directions

    Share

    Bij risotto denk je misschien niet meteen aan snel, maar dat is dit recept wel. Je maakt het vandaag namelijk met orzo, een pastasoort in de vorm van rijst. Orzo heeft minder tijd nodig om te garen, maar heeft wel het smeuïge dat je van risotto gewend bent. De kruidenkaasblokjes maken het gerecht extra romig.

    Steps

    1
    Done

    Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

    2
    Done

    Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

    3
    Done

    Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

    4
    Done

    Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

    5
    Done

    Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 – 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

    6
    Done

    Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.

    mm

    maaltijdboxen

    previous
    Kalfsgehaktbal met rode kool en zelfgemaakte appelmoes
    next
    Bbq Kipsaté
    previous
    Kalfsgehaktbal met rode kool en zelfgemaakte appelmoes
    next
    Bbq Kipsaté