• Home
  • 6-10-2017
  • Merguezworstjes met Turks brood en een Griekse salade
0 0
Merguezworstjes met Turks brood en een Griekse salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/4 stuk rode ui
2 stuks merguez-worstjes
2 stuks tomaten
1/2 stuk komkommer
1/2 stuk paprika
50 gram saladekaas
1 stuk turks brood
1/2 bakje yoghurt
Zelf kopen en toevoegen
1 el rode wijnazijn
1.5 el olijfolie
eetlepels olie om in te bakken
naar smaak toevoegen zout en peper
om in te bakken oregano
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten

Merguezworstjes met Turks brood en een Griekse salade

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      Directions

      Share

      Als het vrijdag is, krijg ik altijd van die lekkere “weekendtrek”, maar echt ongezond eten wil ik ook niet. Dan val graag terug op een gerecht als dit.

      Steps

      1
      Done

      Verwarm de oven voor op 200 graden.

      2
      Done

      Snij de ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje met de rode wijnazijn, olijfolie extra vierge, peper en zout.

      3
      Done

      Bak de worstjes in een beetje olie langzaam gaar en bruin.

      4
      Done

      Snij de tomaten in partjes, de komkommer in halve maantjes, de paprika in stukjes. Snij de saladekaas in kleine stukjes. Voeg alles samen en doe vlak voor serveren de dressing met ui erover. Maak op smaak met gedroogde oregano, peper en genoeg zout.

      5
      Done

      Piep het Turkse brood even op in ca. 5 minuten, hou het in de gaten.

      6
      Done

      Doe de yoghurt in een bakje met zout en peper en zet op tafel.

      7
      Done

      Snij de merguezworsten in tweeën en serveer op een stevig stuk Turks brood met een goede klodder yoghurt. Serveer de Griekse salade erbij.

      previous
      Mihoen Goreng
      next
      Mexicaanse taco’s met kipgehakt
      previous
      Mihoen Goreng
      next
      Mexicaanse taco’s met kipgehakt