9 0
Laap Kai Kipsalade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram Thaise kleefrijst
5 el vissaus
2 stuks gedroogde spaanse peper
Zelf kopen en toevoegen
400 gram kipfilet fijngesneden
4 el limoensap
150 ml water
2 stuks Thais sjalotje
handje vol verse munt
2-3 stengels Lente-ui
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten

Nutritional information

Laap Kai Kipsalade

Een smaakexplosie

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      Directions

      Share

      Laab Kai (ook wel Larb Kai of Larb Gai genoemd) betekent letterlijk gemalen kip salade, en dat is exact wat dit Thaise recept is. Het is een gerecht dat zeer populair is in Thailand, maar eigenlijk zijn oorsprong vind in Laos. De basis voor de Laab Kai is gehakte kip. Door de toevoeging van diverse heerlijke ingrediënten krijgt deze Thaise kipsalade zijn zeer uitgesproken smaak. De smaak van de Laab Kai is zowel pittig als zuur. De combinatie van rode peper, limoensap en munt maakt van deze kipsalade een exotische verrassing!

       

      Toelichting: Met Asian Food Lovers weet je vaak dat je op een makkelijke manier heerlijk Aziatisch kan genieten op een snelle manier.
      Ondanks de verschillende gerechten die ik tot nu toe heb gemaakt, vond ik deze toch wel een bijzondere. Dit gerecht, hoe lekker het ook was, zal niet bij iedereen gelijk als favoriet worden beschouwd. Toch zeg ik, geef dit gerecht een kans en geef het de smaak die jij lekker vindt. Van mij mag die namelijk wat meer power hebben.

      Steps

      1
      Done

      Stap 1

      Neem een droge pan en bak hierin op een laag vuur de kleefrijst totdat deze mooi goudbruin is. Zodra de rijst mooi goudbruin is, vermaal je deze in een vijzel tot een fijn poeder.

      2
      Done

      Stap 2

      Meng de gehakte kip met 2 el limoensap in een grote kom. Vermeng dit goed met de hand.

      3
      Done

      stap 3

      Verhit het water op middelhoog vuur. Zodra het water kookt voeg je het kipgehakt toe. Af en toe roeren tot het gaar is.

      4
      Done

      stap 4

      Zet het vuur uit en voeg de Thaise sjalotjes toe. Vermeng dit geheel goed door elkaar.

      5
      Done

      Stap 5

      Voeg vervolgens de vissaus, de rest van het limoensap, de gemalen gedroogde Thaise chilipeper en de geroosterde gemalen kleefrijst toe en meng het wederom goed door elkaar. Je zult zien dat het overgebleven vocht zich gaat binden met het rijstmeel.

      6
      Done

      Step 6

      Voeg nu de lente-uitjes en de Thaise munt toe en meng het een laatste keer door elkaar. Proef of de smaak naar wens is. Indien nodig, kun je het op smaak brengen met vissaus, limoensap of met gemalen gedroogde Thaise chilipeper.

      mm

      maaltijdboxen

      previous
      Piadina Pizza
      next
      Volkoren pitabroodjes
      previous
      Piadina Pizza
      next
      Volkoren pitabroodjes

      Add Your Comment