9 0
Kruidige köfte in zoet-pittige saus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 stuks sjalot
2 stuks turkse rode peper
1 stuk groene paprika
2 stuks tomaat
220 gram gekruid gehakt
170 gram zilvervliesrijst
1/2 tl kaneel
2/3 blik tomatenpuree
30 gram rozijnen
1 tl gemalen komijn
8 takjes verse krulpeterselie
Zelf kopen en toevoegen
naar smaak peper en zout
1 el olijfolie
1 tl sambal
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten
Benodigd kookgerei
hapjespan met deksel
pan met deksel

Nutritional information

3360KJ
Energie
803kcal
Calorieën
23gram
Vetten
7.1gram
Verzadigd Vet
99gram
Koolhydraten
35.6gram
waarvan suikers
9gram
Vezels
44gram
Eiwit
0.6gram
Zout

Kruidige köfte in zoet-pittige saus

Met rijst en krulpeterselie

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      • Benodigd kookgerei

      Directions

      Share

      Het rundergehakt waarmee je de köfte gaat maken, wordt door onze slager voorgekruid met heerlijke oosterse smaakmakers zoals komijn, kardemom en koriander. Ook de saus zit boordevol smaak en is pittig door de sambal, maar ook zoet door de rozijnen.

      Steps

      1
      Done

      Kook 200 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de sjalot. Snijd de bovenkant van de Turkse peper, wrijf licht tussen je handen en spoel met water na om de zaadjes eruit te halen. Snijd de Turkse peper in dunne ringen en de groene paprika en tomaat in blokjes. Draai van het rundergehakt 4 gehaktballen per persoon en rol deze uit tot worstjes van ongeveer een duim groot (köfte).

      2
      Done

      Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de rijst toe, breng op smaak met zout en bak al roerend 1 minuut. Schenk het kokende water erover, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af als het nodig is en laat afgedekt na garen.

      3
      Done

      Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de köfte 5 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

      4
      Done

      Zet de wok of hapjespan terug op laag vuur en fruit de overige sjalot 1 minuut in het vet van de köfte. Voeg de Turkse peper, groene paprika, tomaat, sambal, kaneel en komijn toe en bak al roerend 1 minuut.

      5
      Done

      Voeg vervolgens de tomatenpuree en 50 ml water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de köfte terug in de pan, voeg de rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

      6
      Done

      Verdeel de rijst en köfte over de borden. Schenk de saus over de rijst en garneer met de krulpeterselie.

      mm
      previous
      Spaghettipompoen gevuld met Marokkaanse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus
      next
      Gekleurde stamppot
      previous
      Spaghettipompoen gevuld met Marokkaanse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus
      next
      Gekleurde stamppot