• Home
  • 20-6-2017
  • Kipgyros met gebakken aardappeltjes, koolrabi en labne
0 0
Kipgyros met gebakken aardappeltjes, koolrabi en labne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 gram nicola aardappelen
1 stuk Koolrabi
2 stuks pruimtomaten
240 gram kipgyros
2 tl tijm
2/3 stuk komkommer
60 gram Labne
Zelf kopen en toevoegen
naar smaak peper en zout
2 el olijfolie
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten
lactose
Benodigd kookgerei
pan met deksel
koekenpan

Nutritional information

2720KJ
Energie
650kcal
Calorieën
28gram
Vetten
6.9gram
Verzadigd Vet
61gram
Koolhydraten
7.3gram
waarvan suikers
10gram
Vezels
33gram
Eiwit
0.6gram
Zout

Kipgyros met gebakken aardappeltjes, koolrabi en labne

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      • Benodigd kookgerei

      Directions

      Share

      Ook dit recept is weer klaar gemaakt tijdens een van de gezellig kooksessies van Cooking out of the Box. Een gerecht met mooie kleuren, kruidige smaken in combinatie met frisse tinten. De meiden van Cooking of the Box hebben hun best weer gedaan. Daarnaast was het klaarmaken ook nog reuze gezellig!

      Steps

      1
      Done

      Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de hapjespan.

      2
      Done

      Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de hapjespan.

      3
      Done

      Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de koolrabi 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg 3 el water toe en bak, afgedekt, nog 14 – 18 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

      4
      Done

      Voeg na 8 minuten de kipgyros en tijm toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, mee.

      5
      Done

      Voeg de tomaat toe aan de koekenpan en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes.

      6
      Done

      Verdeel de aardappelen en de kipgyros over de borden en serveer met de labne en de komkommer.

      maaltijdboxen

      previous
      Shaslick
      next
      Ovenschotel met kruidig gehakt, penne integrale, courgette, geitenkaas en munt
      previous
      Shaslick
      next
      Ovenschotel met kruidig gehakt, penne integrale, courgette, geitenkaas en munt