0 0
Kapsalon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biologische ingrediënten
500 gram aardappels vastkokend
1 stuk ui
2 tenen knoflook
150 gram oesterzwammen
1/2 krop kropsla
2 stuks romatomaat
75 ml yoghurt
200 gram shoarma varken
Zelf kopen en toevoegen
1 el extra vierge olijfolie
naar smaak zout en peper
1 el mayonaise
1 el bakolie
Allergenen
lactose
mosterd
ei
varkensvlees

Nutritional information

651kcal
Energie
60gram
Koolhydraten
29gram
Vet
31gram
Eiwit
12gram
Vezels

Kapsalon

met shoarma oesterzwammen en yoghurtsaus

Features:

    Ingredients

    • Biologische ingrediënten

    • Zelf kopen en toevoegen

    • Allergenen

    Directions

    Share

    Deze schotel met aardappelfriet en een topping van shoarmavlees, oesterzwammen, sla en een flinke lading yoghurtsaus is onze eigen versie van het welbekende frietje kapsalon. We laten de kaas weg en met flink wat knapperige sla en tomaat is onze variant minder heftig en zwaar en zeker zo lekker! Het hoeft niet eens netjes, als je maar laagjes maakt zodat de smaken goed kunnen mengen.
    Bron: Ekomenu

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in niet al te dikke frieten. Kook de aardappels 5 minuten en giet dan het water af. Laat kort uitdampen. Spreid de aardappels uit over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper en plaats voor 20 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.

    2
    Done

    Pel en snijd intussen de ui in halve ringen. Pel de knoflook. Snijd of scheur de oesterzwammen in grove stukken. Was en snijd de sla in dunne stroken. Was en snijd de tomaat in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken.

    3
    Done

    Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise en olijfolie extra vierge en knijp de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.

    4
    Done

    Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak dan het shoarmavlees mee en de laatste minuut de oesterzwammen. Hussel alles goed door elkaar.

    5
    Done

    Haal de frieten uit de oven en doe ze in een royale schaal (of direct op de borden). Schep de shoarma en oesterzwammen erop. Strooi de sla en tomaat erover en maak af met de yoghurtsaus. Serveer de rest van de sla en tomaat ernaast.

    6
    Done

    Tips

    Je kunt de sla ook naast, in plaats van bovenop, de kapsalon serveren, zodat alles lekker knapperig blijft. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf nog wat kaas over de kapsalon te strooien en deze te laten smelten in de oven.

    maaltijdboxen

    previous
    Gebakken zeebaars met salieboter
    next
    Oosterse pompoensoep
    previous
    Gebakken zeebaars met salieboter
    next
    Oosterse pompoensoep