• Home
  • 15-1-2018
  • Kalfsgehaktbal met rode kool en zelfgemaakte appelmoes
0 0
Kalfsgehaktbal met rode kool en zelfgemaakte appelmoes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Aardappelen kruimig
500 gram appels
Gesneden rode kool
400 gram kalfsgehakt
Zelf kopen en toevoegen
scheutje melk
2 klontjes boter
naar smaak toevoegen zout en peper
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten

Kalfsgehaktbal met rode kool en zelfgemaakte appelmoes

Cuisine:

    Ingredients

    • Zelf kopen en toevoegen

    • Allergenen

    Directions

    Share

    Hollandse winterkost gaat er nog altijd makkelijk in. Deze klassieker van rode kool, een Hollandse gehaktbal met puree en zelfgemaakte appelmoes blijft het goed doen. Enige vorm commentaar op dit gerecht is dan ook totaal overbodig. Het enige dat ik een lekkere toevoeging vind zijn gebakken spekjes, want zo maakt mijn moeder het ook altijd. Hollands Genieten!

     

    Klik hier om dit gerecht vandaag nog te bestellen.
    kratalgemeen

    Steps

    1
    Done
    15 minuten

    Schil de aardappels en de appels met een dunschiller. Zet de aardappels op in een pan met ruim water en zout. Kook gaar in circa 15 minuten.

    2
    Done

    Snij de appels in achten en verwijder het klokhuis. Zet ze op in een pannetje met een heel klein beetje water en kook zachtjes met een deksel gaar in circa 15 minuten. Check of de stukken helemaal zacht zijn, zo niet, kook nog wat langer.

    3
    Done

    Verwarm de rode kool op laag vuur in een pan. Bak de gehaktballen in een koekenpan rondom bruin en laat ze dan in circa 10 minuten met een deksel (deels) op de pan gaar worden. Maak het aanbaksel daarna los met een klein scheutje water zodat je een beetje jus hebt.

    4
    Done

    Stamp de aardappels wanneer ze gaar zijn tot een mooie gladde puree met een scheutje melk en een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout.

    5
    Done

    Stamp de appels als ze gaar zijn fijn met een stamper of pureer helemaal glad als je dat lekkerder vindt. Breng eventueel op smaak met een klein beetje kaneel en/of suiker naar smaak.

    6
    Done

    Serveer de ballen met de rode kool, puree en appelmoes.

    mm

    maaltijdboxen

    previous
    Nasi met veel groenten en kalfsvlees in kerriesaus
    next
    Risotto van orzo met paddenstoelen
    previous
    Nasi met veel groenten en kalfsvlees in kerriesaus
    next
    Risotto van orzo met paddenstoelen