0 0
Hertenpeper met aardappelpuree

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stuk ui
600 gram Aardappelen
1/2 stuk peen
6 gram verse krulpeterselie
1 blad laurierblad
300 gram hertenpeper
8 takjes verse tijm
200 gram gemengde paddenstoelen
6 takjes verse dragon
30 gram pecannoten
20 gram babyspinazie
1/4 el honing
scheut melk
20 gram radicchio
Zelf kopen en toevoegen
naar smaak peper en zout
3 el zwarte balsamicoazijn
1 el olijfolie
3 el roomboter
1/4 el extra vergine olijfolie
naar smaak mosterd
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten
lactose
gluten
soja
noten
mosterd
Benodigd kookgerei
pan met deksel
koekenpan
ovenschaal
saladekom
kom
grote koekenpan met deksel

Nutritional information

3694KJ
Energie
883kcal
Calorieën
42gram
Vetten
17gram
Verzadigd Vet
77gram
Koolhydraten
14.1gram
waarvan suikers
13gram
Vezels
41gram
Eiwit
0.3gram
Zout

Hertenpeper met aardappelpuree

Met gebakken paddenstoelen en salade

Cuisine:

    Ingredients

    • Zelf kopen en toevoegen

    • Allergenen

    • Benodigd kookgerei

    Directions

    Share

    Het hert dat je vandaag bereidt, komt uit de Schotse Hooglanden en is al acht uur gestoofd. Dit bespaart je niet alleen veel tijd, het komt de smaak ook ten goede. Valt het in de smaak? Bestel dan voor kerst de Kerstbox Original of Deluxe en geniet van een verrassend kerstdiner met deze hertenpeper als hoofdgerecht.

    Steps

    1
    Done

    Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

    2
    Done

    Snipper ondertussen de ui. Snijd de peen in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie (over van het voorgerecht) en snijd de blaadjes fijn. Bewaar de ui, de peen en de helft van de peterselie afgesloten en apart van elkaar in de koelkast tot gebruik.

    3
    Done

    Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de helft van de roomboter en melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de puree afgedekt in een kom in de koelkast tot gebruik.

    4
    Done

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit ondertussen de overige roomboter in een braad- of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg de peen toe en bak nog 2 – 3 minuten. Voeg 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de laurier, 75 ml water per persoon en de hertenpeper toe en laat, afgedekt, 25 – 30 minuten stoven.

    5
    Done

    Roer eventueel een scheutje melk door de aardappelpuree om het geheel weer wat smeuïger te maken en schep de puree in een ovenschaal. Bak de aardappelpuree 35 – 40 minuten in de oven (zie kaart voor tip). Verwarm de hertenpeper vlak voor serveren op laag vuur in de braad- of hapjespan (zie kaart voor tip).

    6
    Done

    Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de paddenstoelen grof. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de tijm in 5 – 6 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

    7
    Done

    Snijd ondertussen de blaadjes van de dragon fijn en hak de pecannoten grof (zie kaart voor tip). Maak in een saladekom een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Voeg de gemengde sla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de dragon en de pecannoten.

    8
    Done

    Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de paddenstoelen erop en garneer met de overige krulpeterselie. Serveer met de hertenpeper en salade.

    maaltijdboxen

    previous
    Witlof met mosterdpuree
    next
    Sojakip met ovenschotel van witlof, koolraap, venkelzaad. steranijs en kardemom
    previous
    Witlof met mosterdpuree
    next
    Sojakip met ovenschotel van witlof, koolraap, venkelzaad. steranijs en kardemom