• Home
  • 17-11-2017
  • Broodje shoarma met fleurige rauwkost, romaine sla en yoghurtsaus
9 0
Broodje shoarma met fleurige rauwkost, romaine sla en yoghurtsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 gram rettich
150 gram chioggia bieten
150 gram Koolrabi
1/4 tl karwijzaad
200 gram shoarma varken
60 ml zure room
2 stuks Doner broodjes
hand vol blaadjes romainesla
Zelf kopen en toevoegen
1 el witte wijnazijn
1/2 teentje knoflook
naar smaak toevoegen zout en peper
1.5 el olijfolie
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten

Broodje shoarma met fleurige rauwkost, romaine sla en yoghurtsaus

Ingredients

  • Zelf kopen en toevoegen

  • Allergenen

Directions

Share

Het weekend in met een lekker broodje shoarma! Lekker voor het stappen maar zeker ook voor na het stappen.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done

Schil de rettich, bieten en koolrabi. Rasp met een grove rasp. Meng met de olie, wijn azijn en het karwijzaad. Neem een klein teentje knoflook, verwijder het loofje (dat maakt de knoflook bitter). Rasp of pers fijn en voeg bij de rauwkost. Maak op smaak met zout en peper en zet even weg

3
Done

Bak het shoarmavlees in een koekenpan in wat olie gaar. Het is al gekruid (ook met zout).

4
Done

Meng de zure room met wat zout en peper.

5
Done

Piep de broodjes 5 minuten op in de hete oven.

6
Done

Was een paar blaadjes Romaine sla per persoon.

7
Done

Snij de broodjes open, besmeer met wat zure room en beleg met de sla, wat rauwkost en vlees. Maak af met nog een dot zure room. Eet de rest van de rauwkost erbij.

mm

maaltijdboxen

previous
Portugese Boerenkoolsoep
next
Koreaanse biefstukwraps met groenten
previous
Portugese Boerenkoolsoep
next
Koreaanse biefstukwraps met groenten