9 0
Broodje runderhamburger met uienrelish

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stuk venkel
1 stuk Koolrabi
2 stuks hamburgerbroodje
1 stuk rode ui
2 stuks hamburger
gemengde sla
Zelf kopen en toevoegen
1 teen knoflook
naar smaak mayonaise
1-2 eetlepels olijfolie
0,5 tl aceto balsamicoazijn
naar smaak toevoegen zout en peper
naar smaak ketchup
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten

Broodje runderhamburger met uienrelish

Ingredients

  • Zelf kopen en toevoegen

  • Allergenen

Directions

Share

 

Wat word ik toch altijd weer vrolijk als ik zie dat ik een burger mag gaan klaarmaken. Het maakt niet uit welke leverancier hem op het menu heeft staan, ze zijn allemaal even lekker! Deze burger heeft een zoetzure tint. Deze komt van de, in balsamico gekarameliseerde uien. Het geeft deze burger zijn karakter. Zoals in andere burgers die ik heb gemaakt, zie ik steeds vaker de venkel voorbij komen. Deze groente met zachte anijssmaak geeft een extra dimensie aan deze burger. Ik kan het zeker waarderen.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden

2
Done

Verwijder het loof en het kontje van de venkel en snij in dunne plakken. Schil de koolrabi, snij doormidden en snij in even dunne plakken. Hak de knoflook grof. Meng de groenten in een mengkom goed met de knoflook, olie, knoflook, paprikapoeder, zout en peper. Leg op een bakplaat met bakpapier en schuif gedurende 30-35 minuten in de oven. Hussel halverwege een keer om én doe de laatste 4 minuten de broodjes erbij om even op te piepen. Let op dat ze niet verbranden!

3
Done

Maak ondertussen de uien-relish. Halveer de uien en snij in ringen. Fruit ze in een beetje bakolie glazig en voeg dan de balsamicoazijn toe. Laat 15-20 minuten langzaam garen zodat ze lekker karamelliseren. Roer af en toe om en maak op smaak met een beetje zout en peper.

4
Done

Bak de hamburgers om en om bruin gaar.

5
Done

Maak een deel van de sla aan met wat olie en azijn en bewaar wat plukjes voor op de broodjes.

6
Done

Serveer de burgers op de broodjes met een pluk sla en wat uien-relish en serveer de geroosterde groenten erbij.

mm
previous
Skrei met een amandelkorst met kerriewortels
next
Albondigas
previous
Skrei met een amandelkorst met kerriewortels
next
Albondigas