0 0
Biefstuk met chimichurri en smoky aardappeltjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Nutritional information

kcal
Caloriën
gram
Vet
gram
Eiwit
gram
Koolhydraten

Biefstuk met chimichurri en smoky aardappeltjes

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      • Benodigd kookgerei

      Directions

      Share

      Chimichurri is een groene saus die traditioneel gezien over gegrild vlees wordt geserveerd. De saus vindt zijn oorsprong in Argentinië en wordt meestal gemaakt van verse peterselie, oregano, olie en knoflook. In dit gerecht hebben we er nog tomaten aan toegevoegd voor een frisse noot, en een chilipeper voor een beetje extra pit. Perfect voor bij de runderbiefstuk. Eet smakelijk!

      week1217

       

      Argentinië in al zijn heerlijkheid en kleuren op je bord. Met dit gerecht maak je jezelf onsterfelijk. Een genot voor je ogen en traktatie voor je smaakpapillen

      Steps

      1
      Done

      Aardappels voorbereiden

      Biefstuk uit de koelkast halen en tot stap 4 op kamertemperatuur laten komen. Middelgrote kookpan met ruim gezouten water aan de kook brengen. Aardappels in ca. 1-2cm blokjes snijden. Dan aardappels aan het kokende water toevoegen en licht borrelend in ca. 10min net gaar koken. Dan water afgieten en aardappels in zeef laten uitlekken.

      2
      Done

      Chimichurri voorbereiden

      Ondertussen tomaten in blokjes snijden. Kruiden van steeltjes plukken, fijnhakken. Knoflook pellen, fijnhakken. Uiteinde van chilipeper en bosui verwijderen, in dunne ringetjes snijden. Voor minder pittig: 1/3 chilipeper gebruiken en zaadjes verwijderen. Alles met 3tl olijfolie en 1tl azijn mengen, met zout kruiden. Ui pellen, fijnhakken en apart houden.

      3
      Done

      Aardappels bakken

      Dan grote koekenpan met 1tl olie op middelhoog vuur verhitten. Gekookte aardappels daarin ca. 10min bakken, steeds omscheppen. 1tl olie, gehakte ui en 1/2 gerookt paprikapoeder toevoegen en in ca. 10min goudbruin en knapperig bakken. Evt. meer paprikapoeder naar smaak toevoegen. Aardappels met zout en peper op smaak brengen.

      4
      Done

      Vlees voorbereiden

      Ondertussen biefstuk met 1tl olie inwrijven en met een flinke snuf zout en peper kruiden.

      5
      Done

      Vlees bakken

      Grote koekenpan of grillpan op hoog vuur verhitten totdat deze zeer heet is. Vlees aan elke kant ca. 2-3min bakken voor medium, iets langer bakken voor well done. Dan uit de pan halen, op een bord leggen en afdekken met aluminiumfolie. Vlees ca. 3-5min laten rusten (zie kooktip, links) en dan in reepjes snijden.

      6
      Done

      Biefstuk snijden

      Biefstukreepjes met wat chimichurri besprenkelen en met aardappels en overige chimichurri serveren.

      maaltijdboxen

      previous
      Pasta met aubergine en braadworst in griesaus
      next
      Skrei met een amandelkorst met kerriewortels en aardpeer-aardappel puree
      previous
      Pasta met aubergine en braadworst in griesaus
      next
      Skrei met een amandelkorst met kerriewortels en aardpeer-aardappel puree