• Home
  • 26-7-2017
  • Bbq-time met hamburger, gegrilde bindsla en champignonspiesjes
1 0
Bbq-time met hamburger, gegrilde bindsla en champignonspiesjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biologische ingrediënten
2 stuks bruine pistolets
1/2 chilipeper
1/2 limoen
2 tenen knoflook
2 stuks hamburger
1 stuk paprika
2 stuks bindsla
Zelf kopen en toevoegen
2 el olijfolie extra vierge
1 el bakolie
naar smaak zout en peper
2 el sojasaus
Allergenen
soja
gluten

Nutritional information

617kcal
Energie
82gram
Koolhydraten
22gram
Vet
16gram
Eiwit
13gram
Vezels

Bbq-time met hamburger, gegrilde bindsla en champignonspiesjes

Gepofte tomaatjes en zomerburger

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Biologische ingrediënten

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      Directions

      Share

      Wat is er fijner dan met familie, vrienden of collega’s op een zomeravond genieten van een goed bereide barbecue? Als je briketten lekker gloeien, kan het feest beginnen. Heb je geen tijd of zin in een barbecue? Dan leg je alles op een grillplaat, of je bakt de ingrediënten in de oven of een koekenpan. Doe waar je zin in hebt!

      (Bron: www.ekomenu.nl)

      Steps

      1
      Done

      Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pistoletjes knapperig in 4-6 minuten (of gebruik een broodrooster).

      2
      Done

      Snijd de rode chilipeper in flinterdunne ringetjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit in een schaaltje. Pel de knoflook. Voor de dressing meng je sojasaus, olijfolie, chilipeper, limoensap en limoenrasp, zout en peper. Pers de knoflook erbovenuit en klop goed door elkaar.

      3
      Done

      Veeg de champignons schoon en wentel ze royaal door de dressing. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in mooie vierkantjes van 2x2 cm. Rijg de champignons en de paprika aan een prikkertje (bewaar het restant van de dressing).

      4
      Done

      Tip

      Smeer de hamburgers in met een beetje olie en bak ze op de barbecue of de grill gaar in 6-7 minuten.

      5
      Done

      Halveer de bindslakropjes en was grondig onder de kraan. Droog met een schone keukendoek en besprenkel de sla met de overgebleven dressing. Grill de champignonspiesjes en de bindsla in 3-4 minuten rondom bruin op de barbecue of de grill (of tot de groente lichtbruin kleurt). Het is lekker als alles nog knapperig is.

      6
      Done

      Serveer de hamburger met een champignonprikkertje, gegrilde bindsla en een pistoletje.

      maaltijdboxen

      previous
      Szechuan Kung Pao Kip-Garnaal
      next
      Gebakken scholfilet met zomerse spinazie en rijstsalade
      previous
      Szechuan Kung Pao Kip-Garnaal
      next
      Gebakken scholfilet met zomerse spinazie en rijstsalade